Vraag en antwoord

Wat is podcasting?

Podcasting is hét communicatiemiddel van deze tijd. Podcasts zijn altijd beschikbaar, ze beluisteren vraagt nauwelijks inspanning en ze maken ‘verloren tijd’ nuttig. Podcasts winnen snel aan populariteit.

Waarom podcasting voor business?

Met een serie podcasts kun je jouw publiek (jouw in- en externe doelgroepen) informeren, inspireren en overtuigen. Echte gesprekken brengen ieder onderwerp tot leven en geven de verdieping die in andere communicatie vaak ontbreekt. Omdat we vaak slecht lezen en niet lang meer willen kijken. Luisteren levert verdieping, podcasts versterken de band met je publiek.

 

Waarom Soundstories?

Goede communicatie realiseren, daar zijn wij goed in. Een mooi verhaal in de vorm van een gesprek spreekt ons aan. Daarom maken wij de best mogelijke podcasts voor onze opdrachtgevers.

 

Wie maken Soundstories?

Soundstories is een initiatief van Peter van der Herberg en Marcel van den Berg. Ontstaan uit plezier, gegroeid door ondernemerschap. Samen met Caroline van der Weijden en Xander Coolen vormen wij een geolied team van communicatie professionals dat zich inzet om onderscheidende podcasts voor business professionals te maken waar het plezier vanaf spat! Ieder van ons brengt eigen kennis en expertise in (strategisch en uitvoerend). Het eindresultaat: podcasts voor business die staan als een huis, van idee tot distributie.

 

 

Wat doet Soundstories?

Wij verzorgen het format, de redactie, presentatie, productie en distributie van podcasts. Samen met onze opdrachtgevers verdiepen wij ons in de onderwerpen, bereiden gesprekken voor en nemen die op in onze eigen studio. Onze podcasts krijgen een eigen sounddesign, een eigen look&feel, gesproken en geschreven intro’s, een inleidende podcast aflevering en een introductievideo voor online (marketing) gebruik.

Hoe doet Soundstories dat?

De communicatiedoelen van jouw organisatie zijn leidend, samen met de wensen en vragen van jouw publiek. Die combinatie vormt de basis voor onze formats.

 

Voor wie werkt Soundstories?

Wij werken voor organisaties die informerende, inspirerende en overtuigende boodschappen op een meer verdiepende manier willen delen met hun specifieke publiek. Vaak zijn dit belangenorganisaties, ledenorganisaties, business clubs, mediabedrijven, aanbieders van diensten, enz.

 

Waarin verschilt Soundstories van andere aanbieders?

Wij maken podcasts voor de professionele markt; business podcasts. Geen slappe verhalen, maar kennisoverdracht in de vorm van een goed gesprek. Alle teamleden van Soundstories hebben jarenlange ervaring met corporate en marketing communicatie. Dat levert scherpte op strategisch en uitvoerend niveau en dat laat zich terugzien in format, inhoud, interview, organisatie en distributie. Ook beschikken wij over onze eigen studio: dat is heel comfortabel en efficient podcasts maken.

 

 

Waar zijn de podcasts van Soundstories te beluisteren?

Onze podcasts zijn goed vindbaar. Wij leveren audio files aan voor de website van onze opdrachtgevers en distribueren de podcasts zelf op Podbean, Spotify, Soundcloud en iTunes. Compleet met begeleidende tekst en Podcast visual (icon).