‘Verschoven tijd’ is de podcast over ondernemen in de periode waarin de tijd vanwege Corona stil is gezet. Marcel van den Berg en Peter van der Herberg interviewen ondernemers over bedreigingen en kansen, over doorzetten en steun krijgen, over visies op ondernemen en over hoe ze de draad weer oppakken, nu en straks.

 

Aflevering 12 – Rob Redmeijer (deel twee)

Het hotel van Rob Redmeijer is weer open. In het restaurant is voldoende ruimte vrijgemaakt om gasten te ontvangen. Rob heeft ontdekt dat de veiligheidsregio’s de maatregelen van het RIVM kunnen aanscherpen. Hierover wordt hij goed geïnformeerd door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland.

Aflevering 11 – Coen van Dijk (deel twee)

Aan het werk blijven, onder de mensen zijn en je ogen goed de kost geven om te zien waar voor jou de markt zit. Dit recept hielp horeca ondernemer Coen van Dijk nieuwe producten te ontwikkelen. Mogelijk gemaakt door de welwillende opstelling van mensen met wie hij eerder een goede relatie opbouwde.

Aflevering 10 – Marjan van der Herberg (deel twee)

Twee maanden na ons eerste interview spreken we Marjan van der Herberg opnieuw. “Nu de eerste tijd verstreken is realiseer je pas dat het veel groter is, het worst case scenario dat ik toen voorzag is al voorbij.” Wat betekent dat voor haar reisorganisatie Rondreisopmaat.nl, gespecialiseerd in maatwerk verre reizen?

Aflevering 9 – Roel Smit (deel twee)

Ontwerper Roel Smit richt zich nu op ‘visitor-management’ van kunstbeurzen en gaat op zoek naar de knelpunten. “Je moet wellicht met time-slots werken om maximale bezoekersaantallen en rijen te kunnen managen. Hierdoor is er rust op een beurs, voelen bezoekers zich op hun gemak en kunnen exposanten beter contact leggen.”

Aflevering 8 – Een eerste terugblik

Met drie ondernemers blikken we terug op de eerste weken ondernemen in tijden van corona periode. Wat zijn de nieuwe kansen voor Eelko Hoekstra, het dilemma van Coen van Dijk en de voordelen van het business model van David Arik en wat betekent dat voor andere ondernemers?

Aflevering 7 – Marco van Soerland

Marco van Soerland van Energie Transitie Partners zet geothermieprojecten op in het Westland. “Veel ondernemers die aan nieuwe projecten willen deelnemen zitten nu in zwaar weer. Als onderdeel van een nutsbedrijf kunnen wij wel doorgaan. Hopelijk is er na de corona tijd meer aandacht voor groene energie.”

Aflevering 6 – David Arik

Financieel adviseur David Arik communiceert nu anders met zijn klanten: “Duidelijker, sneller en bondiger. Telefonisch en via Whatsapp. Klanten waarderen dat, maar het schept ook afstand.” Optimisme over de toekomst? “Wen aan de gedachte dat we het met minder moeten doen.”

Aflevering 5 – Roel Smit

Projectmanager en ontwerper Roel Smit geeft zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. “De kunstbeurs Tefaf waarvoor ik werk zal naar een ander niveau gaan en óók een online invulling krijgen.”

Aflevering 4 – Coen van Dijk

Cateraar Coen van Dijk geeft zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. “De overheidsmaatregelen geven vertrouwen en als de opdrachten die zijn  uitgesteld door gaan komt alles goed.”

Aflevering 3 – Marjan van der Herberg

Reisorganisator Marjan van der Herberg geeft haar visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. “Ik blijf rustig over zaken die ik niet kan beïnvloeden en focus me op wat ik wel kan beïnvloeden.”

Aflevering 2 – David Arik

Financieel adviseur David Arik geeft zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. “We verschuiven alles in de tijd, maar de lasten gaan gewoon door en uiteindelijk krijg je als ondernemer de rekening gepresenteerd.”

Aflevering 1 – Rob Redmeijer

Hotelier Rob Redmeijer geeft zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. “Steun aan ondernemers blijft nodig, óók in de tweede ronde, wanneer bedrijven weer van start moeten gaan.”

Aflevering 0 – Teaser

Ondernemers geven hun visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet.